ISME Bangalore Average Package

ISME Bangalore Average Package

ISME Bangalore Average Package

ISME Bangalore has begun its 2022 recruitment drive. So far, 96 percent of the participants have been placed. Students received pay packages ranging from INR 7 LPA to INR 14 LPA. Students were provided various career opportunities such as Business Analytics, Financial Analyst, Investment Banking, Retail Management, and so on. EY, Grant Thornton, CognizantUrban Company, Collegedunia, Intellipaat, and others were among the prominent recruiters. The following sector placement data are provided:

Sector-wise ISME Bangalore Placement 

SectorsPercentage
IT/ITES30%
Financial Services28%
Consulting23%
Infrastructure9%
Education6%
Manufacturing4%

ISME Placements 2022: Highlights

The key highlights of ISME placements 2022 are tabulated below:

ParticularsStatistics (2021-22)
Stipend offeredINR 25,000 per month
Placement rate75%
Salary rangeINR 7 LPA to INR 12 LPA
Top recruitersCognizant, E&Y, Paytm

The ISME Bangalore placement process starts in October and lasts until April. International School of Management Excellence alumni has been engaged by companies in a number of industries, including manufacturing, IT, FMCG, infrastructure, retail, financial services, consulting, and services. According to ISME Bangalore placement statistics for the two-year PG program, 2020, 86 of 100 qualifying applicants were hired, with three continuing their education. The biggest compensation granted to a student in 2021, according to the college placement report, is Rs. 12 LPA.

People also ask –

1. Is ISME worth joining?

Ans. ISME college is very good with good and knowledgeable faculty. Placements: In ISME (2019-2021), there were around 100 to 120 students, of which 95% of students have been placed, and 5% of them started their own enterprises.

2. Is ISME Bangalore Good for MBA?

Ans. Http://www.isme.in best business schools Bangalore: ISME is among the top MBA/PGDM & management schools in Bangalore, the top-ranked b school in India, and the top MBA colleges in Bangalore. The hostel facilities were too good and the food was also quite brilliant as compared to the colleges my friends graduated from.

3. Is ISME Bangalore a good college for BBA?

Ans. ISME Bangalore’s average package

Driven by Excellence

Awards of Eminence for ISME as a Top B-School: Ranked 34th all India by Times of India B-School Ranking (2021). Ranked 3rd best B School of Eminence in India by Competition Success Review in 2019. Ranked 27th Best B-Schools in India by Business India, 2020.

ISME Bangalore Placement Statistics for 2-Year PG Programme 2020

ParticularsPlacement Statistics
Batch strength112
Total number of students eligible for placement100
Total number of students placed86
Median salaryRs. 5,60,000
The number of students who opted for higher studies3

ISME Bangalore Sector Wise Placement 2020

ParticularsStatistics
Manufacturing4%
IT/ITES30%
Infrastructure10%
Education6%
Financial Services28%
Consulting23%

ISME Bangalore Placement 2020

ParticularsStatistics
Highest package offeredRs. 14 LPA
Average package offeredRs. 7 LPA

ISME Bangalore Top Recruiters

AmazonIDFC FIRST BANKJaro
AONICICIJLL
BNP ParibasIDCLondon Stock Exchange
BoschGenpactMRF
Credit AccessEYMu Sigma

Frequently Asked Questions:

Q1. How are the infrastructure facilities at ISME Bangalore?

Ans. The institute has world-class infrastructure and provides all the prime facilities such as separate hostel facilities for boys and girls, a library, transportation facility, medical services, cafeteria, computer labs, auditorium, seminar halls, and many more. As far as recreational activities are concerned, various clubs are there for the students such as sports clubs, academic clubs, social clubs, and literary clubs. These clubs arrange various cultural, sports, and academic-related events where students can come up with their interests and talents.

Q2. What are the specializations offered under the PGDM program at ISME Bangalore?

Ans. The below-mentioned specializations are offered at present under the PGDM course at ISME.

  • HRM
  • Business Analytics
  • Finance 
  • Marketing
  • Digital Marketing
  • Logistics & Supply Chain Management
Q3. How is ISME Bangalore doing a BBA course?

Ans. The institution is one of the best colleges for BBA, which provides a very good quality of education, especially for BBA with good exposure to practical knowledge. One best thing about this Institute is they have a very good and experienced faculty who is ready to serve the students at all times.

Q4. Are there any certification courses available at ISME Bangalore?

Ans. ISME Bangalore provides 6 value-added certification courses to BBA and B.Com+ACCA students. These courses are: 

  • MS Office
  • Advanced Excel
  • Data Visualization through Tableau
  • Digital Marketing & Google Analytics
  • Forensic accounting and Tally
  • Python and its application in HR, Marketing, and Finance.

Apart from that, ISME also provides external programs for professional individuals. Such courses are Executive Post Graduate Programs, Management Development Programs, Corporate Training programs, and Corporate Consulting.

Q5. Does ISME Bangalore provide assistance with Educational loans?

Ans. Yes, ISME assists by providing the necessary information for obtaining a bank loan. Some of the banks where ISME students have obtained educational loan approvals are:

Q6. What is the ISME Fee Structure for the PGDM program?

Ans. The fee structure for Two Years full-time PGDM Programmes-

Total Fee: INR 6,45,000

At the time of registration: INR 50,000

An installment facility is also available-

Before 1st Term: INR 1,95,000 Before 3rd Term: INR 1,95,000 Before 4th Term: INR 2,05,000

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *